Barackvirág 11. 05. 12.

Szia Drága Ara! Olyan álmom volt, hogy még ilyet sosem álmodtam... Megosztanád velem első intuíciódat ezzel kapcsolatosan?
Egy kamionban ültem bal oldalon, a vezető ülés üres, megállt a kocsi, mert intuitíve érezte, hogy jobbról jön egy villamos - metrósebességgel. (MI a frászért nem én vezettem a kamiont vajon) Elment.... Aztán a következő kép, én vezetem a kamiont jobb oldali ülésen, aztán egyszer vége az útnak, csak gyalogosan lehet tovább menni.

Egy olyan járdaszakasz, ahol vízátfolyások vannak jobbról, balról sorházak, de át tudok menni, bal oldalt meg kell menteni egy kis cicát, de egy gyerek bántja, én rászólok. Az anyja csak néz rám. Következő kép: állok egy előadói emelvénynél, és jön az anya, én mondom neki, hogy elnézést, kicsit élesebben szóltam, mondta, semmi baj. MIntha egy angyal lenne...A következő kép, és innen kezdődik az érdekesség. Ülök egy wcn... Igen ám, de négy kezem van. Alulról jön egy másik kettő, a wcből, az segít. DE én vissza nyomom bele,lezárom a tetőt, ő kitörni készül, a víz felpúpozza a műanyag tetőt és őserővel kitör. ÉS egy csodálatos virág lesz a wc helyén, csodás színekben, szinte egy bokor, zöld és tele van virágokkal.... Persze van saját értelmezésem, de mindig olyan jók a meglátásaid. Köszönöm, ha megteszed!

 

Ara

"Egy kamionban ültem bal oldalon, a vezető ülés üres" - nem a bal oldalon van a vezetőülés? Ugyanazt a kamiont vezeted később a jobb oldali ülésről? Angliában vagyunk? Mert a villamos is jobbról jön...
Nyugodtan elmondhatod a saját értelmezésedet, az egyrészt nekem segítség, másrészt te is önbizalmat szerzel az álomfejtéshez. Nem az a cél (szerintem) hogy én mindenkinek megfejtsem az álmát, hanem hogy mindenki megtanulja a saját értelmezését behozni, és abban megerősödni.

 

Barackvirág

:-) Szóval hülye vagyok néha. A jobb oldalon ültem :)) mind a kétszer, de először nem volt előttem kormány, a bal oldali ülés üres volt, míg álltunk amíg elment a metróvillamos :) aztán már a jobb oldalon lett előttem kormány és én vezettem, mellettem senki..... Értelmezéseim: régi álmomhoz is viszonytok, mert eddig mindig más vezette járművet (szerintem saját életemet), most üres volt a mellettem lévő ülés, aztán én vezettem, tehát visszaveszem az irányítást az életem felett és nem mások diktálnak és nem kell megfelelnem senkinek... Aztán hogy miért jött jobbról nem tudom a villamos, jöhetett volna bal oldal felől is, a jobb oldal a jövő, tehát valami gyorsvonati sebességgel közelít felém? A WC-n négy kezét nem tudom megfejteni.Kié volt a másik két kéz...elvileg egy álomban minden mi vagyunk és helyzeteink.... Egy biztos, hogy mivel lezárom a tetőt - szerintem még félek beengedni valami újat, inkább vissza"temetem", de jönni fog, ha akarom, ha nem. Már feszít is belülről, ahogy túlpúposodott a wctető... És mivel csodálatos színpompás bokor,virág lett belőle, ezért azt termésnek, sikernek, jónak értelmezem, és álomban is ezt az érzést keltette, és a wc el is tűnt..... a sok szemét?? :) De kié volt a másik két kéz, női kéznek értelmeztem, és miért a vécéből nyúlt ki alólam? HM. Egyébként a valóságban tényleg problémás a gyökércsakrám, ez tény. Most ennyi jött le hirtelen!! :)) KÖSZI!!

Ja, és reggel ezt a videót kaptam, amit ismerek, de valamiért megint megkaptam.

 

Ara

Mondom én, hogy tudsz te álmot fejteni, csak még nem hiszed el magadnak. Teljesen adekvátnak érzek mindent, amit leírtál, csak mivel minden apró részletnek jelentősége van, kiegészíteném pár dologgal.

Egy kamionban ültél, nem személyautóban: annyival nagyobb jelentőségű az életbeli helyzeted az általad véltnél, mint amennyivel nagyobb egy kamion egy személyautónál. A kamion terhet, árut szállít nagyobb távolságra: eszerint képes vagy nagyobb feladatra is, mint ahogy most gondolod magadról. Megáll a kamion, megtorpansz, vesztegel az életed, amíg a jövő megmutatja magát, elhúz melletted: valamiből kimaradsz, ami nagy sebességgel elvihetne másokkal együtt (ugye a villamos is, a metró is tömegközlekedési jármű) valahová, de te inkább a saját egyéni utadat járod egyedül a kamionban. Megértelek, én is ezt teszem. :))) Megmutatod magadnak, hogy nincs már arra szükséged, hogy az életedet mással vezettesd, ennek jeleként előbb senki sem vezeti a kamionodat, és szerintem pont ezért állt le, amikor elment melletted a villamos: ha irányítatlanul, határozatlanul közlekedsz, akkor jobb, ha megállsz és elgondolkozol, amikor egy potenciál egy metróvonat sebességével elszáguld melletted. Mint kiderült, végig a jobb oldalon ültél, ami a férfirészedet, a cselekvő, határozott énedet mutatja. Ezt először nem tudod kihasználni, mégis halad valahogy a járműved, de aztán a saját kezedbe veszed a kormányt és az irányítást. Igen ám, de éppen ekkor, amikor végre haladhatnál a saját utadon, olyan körülmények közé hozod magad, hogy a felvett tempót nem tudod tartani (az útviszonyok a körülményeket jelentik, de tudjuk ugyebár, hogy ezeket mi teremtjük). A remek, erős, gyors járművedtől is el kell búcsúznod, és sokkal nehezebb, fáradságosabb, gyalogos utat választasz.

Bal oldalt vannak a sorházak, ez itt a múltat jelképezi szerintem: a biztonságot, az otthont, ugyanakkor zártságot, mozdulatlanságot, változatlanságot. Jobbról vízfolyások: áramolhatnál, ha azt választanád. A múltban a női részedet (a kiscicát) bánthatták, most megmented magad a bántalmazástól, felülírod a sérelmeket, de most meg azt sérted meg (hangosan szólsz rá), aki bántott téged. Aztán elnézést kérsz a megértést tanúsító felsőbb énjétől, és ezzel le is rendezed az ügyet.

A vécén önmagaddal küzdesz. Elrejtőzöl, hogy megvívhasd magányos harcodat. Két kéz nyúl fel lentről, a tudatalattiból, amit te segítségnek érzékelsz, mégis visszanyomod – talán mert lentről jön, ismeretlen, ezért félelmetes? Itt nem újról van szó szerintem, hanem önmagad egy lenyomott aspektusáról, amivel nem szívesen nézel szembe, esetleg mert tartasz a szembenézés miatt fellobbanó indulatoktól, érzelmektől. De az érzelmeket hiába nyomod vissza, azok kitörnek egy szökőkút erejével, és rögtön meg is változtatják önmagukat és az egész helyzetet: a piszkos, ürüléket eltávolító vécé egy csodás virággá változik, aminek a kinyílása a belső éned kinyílását jelképezi.

A klip, amit belinkeltél, összefüggésben áll az álmoddal. Amíg meghátrálsz, nem nézel szembe a veszélyesnek hitt jövővel, addig az elrobog melletted; amíg nem nézel szembe a veszélyesnek hitt múlttal, addig csak küszködsz egymagadban. A klip gyönyörűen megmutatja, hogy a legnagyobbnak ítélt veszély is szertefoszlik, mihelyt szembeszállunk vele.

 

Kép: KeDo

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap204
Tegnap242
Összesen664916
Indult 2013.07.01. CoalaWeb