Anitusz 11. 05. 16.

Az én álmomban édesanyámmal beszélgettünk arról, hogy iskolában éppen a medvékről tanulunk.Előhozott nekem egy poros, fekete-fehér képet, amin 3 medve jött le a hegyről, és ott áll édesapám első németjuhász kutyája, ráhajtva a fejét egy fára.Látszott rajta, hogy nyugodt, nem fél a medvéktől, mintha azok észre sem vették volna.Rexi pedig nézett felfelé, olyan érzésem volt, minta valami szentet látna.Egyperc nézés után a képen elkezdtek lefelé mozogni a medvék, és a kutyát átölelte a fa az egyik hosszabb ágával.Azt éreztem, hogy az a fa az őrangyala.

Elutaztunk arra a helyre, ahol ez a kép készült, rájöttem, h ez a számomra egy nagyon kedves hely, az előző álmaimban már többször előfordult.Megláttam, hogy több tucat favágó vágja a fágat, és hirtelen megijedtem, hogy az a fa is el fog tűnni.Odasiettem, és azt az egyet nem vágták ki, mert rá volt ragasztva egy lap, hogy ne vágd ki, majd ez a család elviszi.Átváltoztam családfővé, én voltam az apa, volt sok gyerekem, és feleségem. Elkezdtük kiásni a fát, tisztogatni a gyökereit, hogy elvihessük, de az ottani favágók nem akarták hagyni.Kértünk engedélyt a felsőbb erőktől, ők kikötötték, hogy elvihetjük azt a fát.De a favágó be akart mesélni, hogy az nem is az a fa, pedig tisztán látszott rajta a sorszám.Többszöri látogatás után megelégeltem, és kijelentettem, hogy nem megyünk el a fa nélkül.Megfogtuk a fát, és elindultunk hazam egy olyan úton, ami a régebbi álmaimban mindig negatív út volt, menekülésre használtam.Hát most is ezt a szerepet kapta, mindenféle rejtekúton kellett menekülnünk, mert közben kihívták a rendőrséget.A városban sikerült lerázni mindenkit, aki ártani akart nekünk, mert az út egy régi romos játszótéren keresztül ment, és az egyik hullámvasút leszakadt alattunk és az üldözőink alatt, de mi egy hálóba estünk, amivel a rendes útig jutottunk.Az álom végén hazaétrtünk, és egy meggyfa helyére ültettük azt az ismeretlen fajtájú fát.Onnantól kezdve nem is féltünk semmiféle ártó bajtól.
Azt kifelejtettem, h a németjuhász később a saját kutyámmá változott a képen.A másik dolog amit nem írtam le, hogy miközben ástuk a fát, az átváltozott egy lánnyá, akit nem ismertem, de úgy beszéltünk, mintha rég ismerném, aztán a fa is átváltozott az én kutyámmá, a végén pedig a lányt emeltük fel, és csak utána lett megint fa, menekülés közben.

 

Ara

Ebben az álomban a legfontosabb szereplő a fa, minden esemény eköré csoportosul. A fa az élet, az öröklét szimbóluma (=életfa), a múlt, jelen és jövő hármasságát, a teljesség kifejlesztését és beteljesítését testesíti meg önmagunkban. Az álmodban ez a fa a családfa, a te családfádat, a családodat jelképezi, generációkra visszamenően, és a jövőre is előremutatva. Ennek a családnak te magad jelentős és meghatározó tagja voltál többször is, több életedben újra és újra ezek közé az ismerős emberek közé születve, közöttük és értük élve.

Édesanyád a múltat mutatja meg neked a poros, régi képen. A múltban több támadás is érhette a családodat, a medvék egy, már nagyon ködbe vesző, régi veszélyforrást mutatnak meg, a favágók egy közelebbit, de még mindig a múlthoz tartozót. Édesapád kutyája jeleníti meg a ház, a család védelmét. A kutya tudja, hogy erős angyali védelem alatt álltok mindnyájan, és ezt a fa ki is nyilvánítja a védelmező öleléssel.

A fához utaztok, és rájössz, hogy ahol a fa áll, az ez egy kedves hely a számodra: valószínűleg az otthont jelképezi. A favágók nem vághatták ki a fátokat, hiszen ez a tiétek (a rátűzött cédula is mutatja), a ti családotok szimbóluma, és ha mások kivágnák, akkor megszűnne a család. Itt újabb nehézségek támadnak, mivel olyan emberek kérdőjelezik meg a jogotokat a saját identitásotokhoz, akik valójában kívülállók, és noha kaptatok engedélyt a felsőbb erőktől, mégis menekülnötök kell. A többszöri átváltozás (te családfővé, a fa lánnyá, kutyává) a többszöri leszületést, több nemzedék történetét jelenti. És közeledünk a jelenhez, mert a romos játszótér a fizikai világ, ahogyan a közvetlen ezelőtti életedben megtapasztaltad, a háló pedig, amibe beleestetek, felfogott és megvédett benneteket, ez a jelenlegi életedben megélhető biztonságot jelenti. Elültetitek a családot szimbolizáló, sok veszélyen keresztül megóvott és megvédett fát, és ezzel megalapozzátok a család jövőjének a biztonságát is, mivel a család és a fa élete összefonódik, egymást jelképezi, és álmodban érzed, tudod, hogy nincs többé félnivalótok semmiféle ártalmas dologtól.

 

Anitusz

Azt nem értem, hogy a fényképen apum kutyájából miért lett a saját kutyám, amikor megindultak a medvék?

 

Ara

Ehhez egy pontos időrendi sorrendet írj nekem az álom elejéről. Jöttek lefelé a medvék, ez még a mozdulatlan fényképen volt, az előtérben pedig áll édesapád kutyája, ráhatva a fejét a fára. Aztán mikor változott át a te kutyáddá? Mielőtt elkezdtek mozogni a képen a medvék, vagy utána? Melyik kutya állt úgy, mintha szentet látna? Melyiket ölelte át a fa?

 

Anitusz

Amíg mozdulatlan volr a kép, apám kutyája állt ott, és az hajtotta rá a fejét a fára.Aztán elterelte a figyelmemet, hogy a medvék elindultak lefelé a képen, és amikor újra a kuytára néztem, az már a saját kutyám volt, és azt ölelte a fa.

 

Ara

Az álom a régmúltban kezdődik, a család több generációval ezelőtti történetével. Visszatekintesz erre a régi életre, de ez már olyan régen történt, hogy már nem áll közel hozzád, ezért is statikus állókép (fénykép), és ezért jelképezi először nem a te saját kutyád, hanem édesapád kutyája a családot, annak is az „otthon” részét (a fa pedig az egység, a közösség, az összetartásrészét jelképezi a családnak, valamint az élet folyamatosságát). Amikor más irányba néztél, és megláttad a potenciális veszélyforrást jelentő medvéket, azonnal cselekedned kellett, hogy megvédd magadat és a családot, szükséged lett rá, hogy önmagad legyél. Itt már csak részben jelenti a kutya a családot, nagyobb részben téged, mivel a háziállatok az álomban a személyiségünk kihelyezett részei, tehát minket, saját magunkat mutatnak, ezért változott a kutya a te kutyáddá.

 

Kép: KeDo

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap166
Tegnap242
Összesen664878
Indult 2013.07.01. CoalaWeb