Ariadne 11. 05. 29.

Kedves Ara,
egy szintén kissé régebbi álmom írnám le, már csak azért is, mert úgy látom, kezd beválni, bár ezt sem jósálomként értelmeztem, de vmi van benne, az tény.
Szal ezt az álmom húsvét táján álmodtam.
Egy sóbányát látogattam, hatalmas terek voltak ( voltam ilyen helyen), amikor valami morajlásra  lettem figyelmes. Előttem  két férfi ment, mérnökök, egyikük megállapította, hogy földrengés lesz. Szólni kell, de pánikkeltés nélkül.
Elkezdtem keresni a bnőm, aki valami plázacicák mellett álldogált, én szóltam neki, de ő vacakolt.
Én elindultam kifele a bányából, a kijárat közelében állt a barátom. Kérdeztem tőle, jössz?

Azt felelte: menjünk.
Elindultunk, átmentünk az állomáshoz, ahol megint hívtam a bnőm, de ő, hogy neki most nincs pénze jegyre, és ilyesmik. Amikor hívogattam, megállapítottam, hogy a telefonja már nem a régi héber, hanem egy örmény dallamot játszik.
Mire a barátom, ez is butaság, mert sok pénzbe kerül (megállapitotta, hogy a bnőmnek, akinek így is rossz az anyagi helyzete, nem kellett volna arra költenie, hogy a dallamokat cserélgesse a telefonján.
Az ő telefonja játszotta azt a dallamot, amikor próbáltam hívni).
Szal ő nem érkezett meg, mi meg vlsz. elmentünk....

 

Ara

A sóbánya, illetve a föld alatti helyek általában a mélytudatot, illetve a tudatalattit jelentik. Itt hozzáértő mérnökök, megbízható személyek közlik veled, hogy nagy katasztrófa következik (a földrengés megrázza a tudatot, lerombolja és átrendezi az életformát), és szólni kell az embereknek, menteni, akit lehet, de pánikkeltés nélkül: tudnivaló, hogy a pánik nagyobb bajt idézhet elő, mint a földrengés maga. Te a barátnődet szeretted volna kimenteni, de ő húzódozott, ő nincs készen arra, hogy a tudata felemelésével kiemelkedjen a katasztrófahelyzetből, neki át kell élnie, hogy összedől és lerombolódik az élete, a sorsa. A plázacicák környezetében való álldogálás azt jelenti, hogy ő a felszínes dolgok iránt érdeklődik - az ilyen emberek csak a megrázó élmények hatására hajlandóak változtatni az életszemléletükön.


A barátod viszont, úgy néz ki, kész arra, hogy felemelkedjen a bánya mélységéből a biztonságos felszínre, és veled együtt haladjon az úton. Még mindig a barátnődet szeretnéd menteni, de nincs értelme: aki nem akar változni, nem akar arra az útra lépni, ami megmenthetné őt, azt hiába szeretnénk megmenteni. A telefon dallamának talán olyan jelentősége lehet, hogy a barátnőd megpróbált másfajta rezgésszámra ráhangolódni (nemcsak a zene áll rezgésből, hanem mi magunk is, az egész fizikai világ), de még nem biztos, hogy a megfelelő rezgést találta meg, és ez esetleg sokba kerülhet neki.

Mi az, ami ebből megvalósult?

 

Ariadne

Ami megvalósult, most már megszakadt a kapcsolatom a bnőmmel, amit kvázi lehetetlennek gondoltam, de most már el tudom fogadni.  Nem szeretném ezzel is hosszítani  a levelet de kb. arról van szó, hogy sokszor úgy éreztem, hogy leráz, ilyesmi, és amikor legutóbb hívtam, megint furán reagált, mondtam leteszem inkább, mert már túl feszültek voltunk. De ő azóta sem hívott vissza, illetve egy sms-t váltottunk, mert neki egy hónap nem volt elég feldolgoznia, a mit is?
Egyszóval valami megtört, amit nem hittem volna, de amióta nem kommunikáltunk, azalatt is, megérzésem szerint folyamatosan változtak a dolgok köztünk, bennem,  valami megszakadt.
Tehát a bnőm nem akar kijönni a bányából, értelmezésem szerint, hiába is próbálkozom.

 

Kép: KeDo

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.
Kapcsolódó cikkek x

 

Bejelentkezés

Hírlevél

Ha fel szeretne iratkozni a hírlevelemre, küldjön egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap63
Tegnap153
Összesen589743
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk