Ariadne 11. 06. 05.

Kedves Ara,
ez most egy rövidke álom volt.
A tanárnőmet látogattuk meg egy könyvtárban ( könyvtárszoba) volt. Ott volt az új barátom is. Majd két idős néni jött ( előző nap szerepeltek hasonlóak egy filmben), akik valami rokonoknak? tűntek.
A szoba mintha lassan átalakult volna kastély-múzeumszerűséggé, láttam pl. üveges szekrényeket stb.
Legvégül a barátom nagymamája érkezett meg, egy 100 éves néni, akinek pergamenszerű volt a bőre, de szellemileg nagyon friss volt.

Ara

Kedves Ariadne, nagyon keveset írtál az álmodról: csak a helyszíneket és a szereplőket, így gyakorlatilag alig van fogódzóm, nem nagyon tudok mit mondani. Azt értem, hogy maga az álom rövid volt, de arra kérlek, részletezd még egy kicsit, hogy mit csináltatok a könyvtárban, mit csináltak az idős nénik, vagy miről beszélgettetek, és még ami fontos, neked milyen érzéseid voltak eközben. Mi az, amit fontosnak találsz ebben az álomban, mit emelnél ki?

 

Ariadne

Egy volt tanárnőmet látogattuk meg itt. A nénik is mintha látogatóba érkeztek volna. Kellemesen éreztem magam, mondjuk, nem volt semmi különösebb érzésem, amíg meg nem érkezett a 100 éves néni.
Talán még fontosnak érzem, amikor kezdtem felfedezni, hogy milyen szép és nagy ez a hely, antik. A vitrinben a szép tárgyakat, addig inkább könvtárnak tűnt, azaz sok könyv volt, de ezzel együtt nem raktár jellege volt, hanem könyvtárszobáé.
A csúcspont a nagymama megérkezése volt, aki az új barátom nagymamája volt, a házigazdánk, a tanárnőm, ki is emelte, hogy milyen idős, és akkor, ahogy szemügyre vettem tűnt fel a pergamenszerű bőre.

 

Ara
A könyvtár a (szellemi) hiányérzetet, tudásvágyat jelenti. Arra hívja fel a figyelmedet, hogy célszerű lenne megkeresned, miben fejleszthetnéd magad. A tanárnő jelenléte megmutatja, hogy keresed is a tanítást, és nyitott vagy a tanítás elfogadására, esetleg az életedben jelképesen egy vizsga következhet. Valamilyen megoldatlan problémád megvizsgálásából, kielemzéséből örömöd és hasznod származhat, és ehhez megkapod a segítséget is. Közben a könyvtár átalakul múzeummá, ami az emlékeidről, a múltad értékeiről szól, a két idős asszony pedig a segítséget jelenti – talán kicsit túlságosan is szeretnél támaszkodni a külső segítségre a saját belső kérdéseid megválaszolásában. Majd a százéves nagymama, és különösen pergamenszerű bőre is hangsúlyozottan erre utal: a tapasztalat útján megszerzett bölcsesség tanácsait kaphatod meg. Közben a barátod végig jelen van, ami azt is jelentheti, hogy mindehhez a tudáshoz, tanításhoz, tanácshoz az ő jelenlétében jutsz hozzá, illetve kapcsolatban lesztek ez idő alatt. Azt is jelentheti, hogy az önmegvalósításhoz vezető utadon melletted fog állni, legalább egy darabig.

 

Kép: KeDo

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.
Powered by Komento
Kapcsolódó cikkek x