Betti 11. 06. 27.

Eddig sok furcsa álmom volt. 

Legutóbbi volt a legijesztőbb. 

A fogaim (azok amik csálén állnak kb 3 darab) A szemfogam, és mellette lévő két fog, a középső fogak mellett kipotyogtak, ill. kilazultak és a kezemben maradtak. 

Anyum örült neki álmomban, mert ezek azok a fogaim amik rosszul nőttek. De sosem akartam megcsináltatni, mert így vagyok egyedi. :) B. elfogadott így, és mindig is azt mondtam hogy ha valaki ezzel nem fogad el nem is szeret. B.-nél ez nem volt kérdés sosem. És sosem éreztem magam kevésbé vonzónak emiatt, igaz mosolyogni nem sokat mertem a fényképeken. Mert a szemfogaim vámpírfogak. :)

Szóval ezek kipotyogtak, és minimális vérveszteségem volt. Sajnáltam őket de vissza már nem tudtam őket tenni. Anyu úgy gondolta ez így jó is. Nekem a lukak nem tetszettek. Aztán arra gondoltam hogy a lukakat műfoggal meg lehet csinálni, és még új Betti is születik ezáltal, ami már nem a régi lesz. 

A fogak fekete vonalasak voltak a kezemben, mintha szétette volna valami őket. 

A veszteség nem fájt. Csak meghökkentett. Ez a helyes kifejezés. 

Az igazság az, hogy a valóságban kb 1 éve nem voltam fogorvosnál pedig kéne mennem. Az álmomban ezt a mulasztást bántam meg. 

Mit jelent szerinted ez? 

 

Ara

 

Az álomban a fogak kiesése szinte sosem a valódi fogak elvesztését jelenti, hanem valami másét. Egyes álmoskönyvek szerint betegséget, vagy egy hozzátartozó halálát is előre jelezheti, de ezen kívül számos egyéb dolgot is jelenthet. Esetedben, mivel épp az a három fogad hullott ki, amik által egyedinek, egyéniségnek érzed magad, valószínűnek tartom, hogy valami számodra kedvesnek az elveszítését jelentheti, vagy azt, hogy valaminek (valakinek) az elveszítésétől félsz. Bűntudatot is jelenthet amiatt, ha azt gondolod, túl agresszív voltál egy helyzetben. Vagy pedig arra is utalhat, hogy nem tudsz elfelejteni valamilyen szomorú vagy fájdalmas emléket. Ez utóbbira, vagy pedig a számodra kedves dolog elveszítésére utalnak a megmaradó lyukak is, amik nem tetszenek neked, de aztán rájössz, hogy valami újjal pótolva a személyiséged is újjászülethet. Anyukád hozzáállása is, mivel örül, hogy ezeket a hozzád tartozó dolgokat elvesztetted, arra vall, hogy ha sajnálod is, és fájdalmas, mégis hasznos lehet a számodra, ha ezt elhagyod, mert valami új következhet utána. A kihullott fogak fekete vonalkásak: elöregedett valami benned, egy érzés vagy egy hiedelem, egy meggyőződés. Sose sajnáld, ha egy ilyet elveszítesz.

 

Betti

Igen, egy eddigi téves meggyőződésem öregedett el a napokban, mégpedig az hogy bűnbakot kerestem magamnak a bajaimra. Tudvalevő hogy a fogak az aggressziót is jelentik és az aggresszió nagyon megmérgezte a lelkemet. Ennek vége. :)

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.
Kapcsolódó cikkek x

 

Bejelentkezés

Hírlevél

Ha fel szeretne iratkozni a hírlevelemre, küldjön egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap68
Tegnap153
Összesen589748
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk