Léria 11. 02. 10.

Tisztelettel üdvözöllek Ara :)
Most szedtem össze a bátorságot arra, hogy megkérjelek, öntsd szavakba érzéseidet és a megtapasztalást, ahogyan  rámhangolódva  megjelenek tudatodban.
Sokat segítenél nekem ezzel. Előre is hálásan köszönöm :)
Léria

Ara

Legelőször is ajtót nyitottál nekem. Örömteli lényed egy 20-25 éves, karcsú lány alakját öltötte magára, hosszú, barna hajjal, hosszúkás arccal, sűrű, majdnem egyenes, fekete szemöldökkel. A fejeden kis világoskék virágokból álló koszorú volt, hasonlított a cseresznyevirághoz, csak nagyobbak voltak, a szirmok külső része kék, a belső fehér volt. Világoskék és rózsaszín, bő ruha volt rajtad, és rózsaszín fagyit nyalogattál nevetve. Szélesre tártad a barna faajtót előttem. Keskeny előszobafélébe jutottam, ahol jobb oldalon egy kissé ferde tetőtéri bukóablak volt, amin zuhogott be a fény. Itt nem jutottam tovább, nem láttam a lakás többi részét, homályos maradt előttem. Valószínűleg nem ez volt a lényeg, nem ezt akartad megmutatni nekem, ez csak az engedély volt, hogy szétnézhetek nálad. Nem találtam kapcsolódási pontot, kiléptem.

Itt a lakásod (te magad) egy ház felső részében, a tetőtérben van, tehát feljutottál már a belső érésnek egy magas szintjére, ahol világosban, világosan látsz mindent. Kellemes pasztellszínekbe öltöztél, és mivel sosem láttalak, nem tudom, valójában hogy nézel ki, milyen testet mondasz a magadénak, de itt egy sugárzó szépség voltál, kinyílt virágokkal a fejeden, amik a belső éned kinyílását is jelzik. Fagyit nyalogattál, ami az érzéki élvezetek, a lelki örömök és a kényeztetés belső igényét és megvalósításának lehetőségét mutatja.
Később újrakapcsolódtam veled, és homályos, sötétszürkén gomolygó energiaformákat láttam. Egy sötétszürke ló feküdt középen, először alig tudtam kivenni, annyira beleolvadt a környezetbe, beteg és fáradt volt: állapota és a környező szürkeség alighanem a mostani, vagy a nem túl régi állapotodat jelenti. Viszont a környezet állandóan mozgásban volt, tehát a mélyben erőteljes energiák mozognak, amik esetleg még nem kerültek felszínre. A ló felemelte a fejét, és lassan, kínlódva fel akart állni. Többször nekiveselkedett, nem folyamatos volt a mozgása, valameddig eljutott, visszaesett, újrakezdte. Fájdalmasan emelkedett, elkeseredetten küszködött és kitartott, segített magán a két első lábával, rá akart állni, végül többszöri próbálkozás után, nagyon nehezen lábra állt. Remegett a fáradtságtól, de megindult velem szemben, és ekkor elkezdett világosodni és fiatalodni, ügetni, majd vágtatni kezdett, és eloszlott róla a betegség és fáradtság, világosszürkére, majd fehérre változott a színe, viharosan vágtatni kezdett velem szemben, és ekkor a szeméből már ugyanaz a csodás életöröm sugárzott, mint az első képben szereplő lányéból. Ragyogott az egész, és mindketten tudtuk, hogy bármire képes, amit elhatároz. Mint ahogy te is meg tudsz szabadulni a lehúzó energiáktól, fel tudod venni a vágta sebességét, és képes vagy megvalósítani, amit elhatározol.
Mit érzel, megérintett-e benned ez valamit?

 

Léria

Szép, jó estét Ara ! :)
Először is egy nagy-nagy KÖSZÖNÖM neked!
Megszépítetted a napom. Világosságot gyújtottál nekem, megleptél, megdöbbentettél, mindezt különféle testi jelenségek (melegség, most éppen teljes energialemerülésem van :)) kísérték. Pozitív értelemben. Szerettem volna "teljes levéllel" válaszolni neked, de ma már képtelen vagyok erre. Annyi mindent szeretnék mondani neked.
Azzal az elhatározással jöttem ma haza, hogy estére készen leszek a válasszal, amely kerek és egész lesz. Nos, nem sikerült. A nayu-zás annyira jól sikerült, hogy rengeteg munkát adtál nekem. Olyan, mintha egy nagy játszóteret kaptam volna tőled ajándékba. Sok mindent szerettem volna elmondani, de most is úgy érzem, hogy forgok, mint macska a forró kása körül.
Kérésem van.
Kérlek, hogy engedd meg nekem, hogy a nayuzást kitehessem a blogomba,majd pedig feldolgozzam azt a magam módján.Ma csak annyira jutottam, hogy összeszedtem a szimbólumok magyarázatát  a nayuból. Ezután össze szeretném vetni a jelenlegi fizikai valóságommal, majd pedig üzenetként értelmezni a szimbólumok által. Nem tudom ezt egy nap alatt megcsinálni. A mellékletben csatoltam a szimbólum rendszert, amelyet a nayu-zásból kifolyólag szedtem össze.

 

Léria blogjából

Nos, olvastam Ara üzenetét és a jelenetek megelevenedtek és magamra ismertem, és tudtam mit miért látott és nincs egyetlen felesleges vagy túlbeszélt megérzés, átélés sem a közlésében. Boldog és elégedett voltam, de leginkább a megnyugvás érzéséért voltam neki hálás.

Ara első mondata „Legelőször is ajtót nyitottál nekem”

Zárkózott és nehezen kitárulkozó embernek vallottam magam. A blog , amely itt olvasható egyfajta nyitás, egy lépés az emberek felé. Az elhatározás, hogy megkértem Arát a nayuzásra is egyfajta nyitás részemről, hogy megnyíljak egy olyan ember előtt, aki előtt nem lehet takargatni dolgokat.

Ara egy fiatal lánynak látott. Nos 49. évembe léptem, de a lelkem szárnyal. Másoktól is hallom: energikusnak, erőtől duzzadónak tartanak. Megmutatkoztam Arának olyannak amilyennek hiszem magam. Szeretem a hangulatokat, a színeket és nagy jelentőséget tulajdonítok ezek szimbolikus jelentéstartalmának.

Megváltoztattam magam. Évtizedekre visszamenőleg nélkülözések sokaságát éltem át. A pillanatnyi helyzetem annyiban javult, hogy másképpen tudom szemlélni magam. Első házasságom az én akaratom folytán felbomlott. Úgy hagytam ott a férjem és két fiamat, hogy csak a személyes holmim vittem el, a közös ház osztatlan maradt. Jelenleg szüleimnél élek férjemmel, aki sokkal, de sokkal több ennél. Mindezt azért mondom el, mert a hely ahol élek, nem az én igazi otthonom. A környezet nem általam választott és nem tükrözi belső énem. (De vajon miért is? Már tudom a választ.)

Mindezt azért meséltem el, hogy megmagyarázhassam Ara mondatát: „, nem láttam a lakás többi részét, homályos maradt előttem.

Valószínűleg nem ez volt a lényeg, nem ezt akartad megmutatni nekem, ez csak az engedély volt, hogy szétnézhetek nálad. Nem találtam kapcsolódási pontot, kiléptem.”

Ara így folytatja: „Fagyit nyalogattál, ami az érzéki élvezetek, a lelki örömök és a kényeztetés belső igényét és megvalósításának lehetőségét mutatja.”

Mostani lelki társamnak köszönhetem a fenti mondatot.

„Itt a lakásod (te magad) egy ház felső részében, a tetőtérben van, tehát feljutottál már a belső érésnek egy magas szintjére, ahol világosban, világosan látsz mindent. Kellemes pasztellszínekbe öltöztél, és mivel sosem láttalak, nem tudom, valójában hogy nézel ki, milyen testet mondasz a magadénak, de itt egy sugárzó szépség voltál, kinyílt virágokkal a fejeden, amik a belső éned kinyílását is jelzik”

A szellemi fejlődés első lépcsőjét első férjemmel tettem meg, aki megmutatta nekem, hogy a hétköznapok fizikai valósága mögött, ott húzódik, ott lappang minden emberben az igény önmaga megismerésére. Örök hála érte . Amikor életemben elérkeztem ahhoz a ponthoz, ahol úgy éreztem, megrekedtem és sehogyan sem tudok ebből a kátyúból kikecmeregni, egy ezóscseten megismertem jelenlegi férjem.

Elhagytam érte a családom.

Ennek súlyos ára volt. Itt jön Ara megérzése, amelyet üzenetének 3. szakaszában fejt ki.

Éjjelente könnyekkel ébredtem, mert a gyerekeimről álmodtam és nagyon-nagyon hiányoztak, annak ellenére, hogy mindketten nagykorúak voltak, amikor családunk felbomlott. Mélyen lenyomtam érzéseim, zárkózott és depressziós korszak volt ez.

Mindezt nehezen tudtam feldolgozni. Az élet is cifrázta magát.

Gondolkodásmódommal nagyon sok „rosszat” vonzottam életembe.

Egy másfajta szemlélési móddal, gondolataim, szavaim ellenőrzése árán változtattam meg közérzetem, munkahelyem, emberekhez való viszonyom.

Mindezt Ara szimbólumok sokaságában látta meg.

Azokat a szimbólumokat, amelyek számomra jelentőséggel bírnak, kiemeltem és megkerestem lehetséges magyarázatukat. Ezek megérzéseimre hagyatkozva, nekem szólnak.

Íme:

 

SZIMBÓLUMOK A NAYUZÁS SORÁN

AJTÓ:

A kapu vagy ajtó szimbolizálja az átjárást két állapot, két világ között. Ajtó, kapcsolat a külvilággal, illetve átjárás a belső én egyes fejlődési szakaszai között .

ABLAK:

A belső és a külső világ, valamint az evilág és a túlvilág közötti kapcsolat kifejezője.

SŰRŰ, MAJDNEM EGYENES SZEMÖLDÖK:

vastag szemöldök: nagy életerő jele

A kínai kultúrában a női szépség jele.

a különböző érzelmi állapotokra utal

VIRÁG: Női princípium, elsősorban a növekedés, a szépség, a szerelem és a mulandóság jelképe. Kelyhe az égi eső és a harmat gyűjtőmedencéje.

az elérhető tökéletesség, a világmindenség jelképe.

a virágok színe és illata életörömöt és emelkedettséget fejezett ki;

Az alkimisták felfogása szerint a fehér virág (az ezüst), a vörös virág (az arany) és a kék (a bölcsek virága) a kozmikus tojásból nő ki (ennek továbbfejlesztése a rózsakeresztes szimbolika).

A titkos szerelmi üzenetek nyelve az ún. virágnyelv. A romantika idején főképp a lélek szimbólumaként értelmezték.

KOSZORÚ:

virágokból, lombos ágakból font kör alakú füzér. A dicsőség, a győzelem, a felszentelés és a szentség szimbóluma.

Kör alakja miatt egyfelől apotropaikus ereje is lehet, másfelől pedig a tökéletesség, a törvény és törvényesség, az igazságosság (2Tim 4,8) és azörök élet (Jel 2,10) jelképe

Mária születésének, neveltetésének barokk ábrázolásain gyakran szerepel koszorú, amely a

Szentlélekkel való jegyességére utal.

A koszorú fogalma közel áll a csokoréhoz, a válogatott levelek, virágok együtteséhez.

CSERESZNYE/CSERESZNYEFA

a remény, az ifjúság, a termékenység, a női szépség szimbóluma; női princípium.

a boldogság jelképe.

A gyorsan hervadó cseresznyevirág az ideális halált, valamint az evilági javaktól való elfordulást és a létezés bizonytalanságát is kifejezi.

gomolygó energiaformák:

FIZIKAI VILÁG AZ ÜTKÖZÉSEK ÉLMÉNYÉNEK A SZÍNHELYE,SEGÍTI AZ ÖNTUDAT KIALAKULÁSÁT.

AHOL AZ ÉTERI VILÁG ÁTHATJA A FIZIKAI VILÁGOT, OTT SZÜLETÉS,FEJLŐDÉS ÉS NÖVEKEDÉS VAN JELEN.

Elementális lényeket az ember is képes létrehozni a gondolataival,ezek a gondolatelementálok az éteri világban találhatók,és befolyásolják a teremtőjüket,azt az embert aki kigondolta őket,ha meg akarjuk szüntetni ezt a befolyást,a kigondolónak le kell bontania őket.

AZ EMBER A BESZÉD RÉVÉN FOLYAMATOSAN ALAKÍTJA AZ ÉTERI VILÁGOT.

a dolgok rejtett természetének, elpusztíthatatlanságának jelképe.

de vízzel kapcsolatos vonásai is hangsúlyosak. A tenger hullámai szorosan kapcsolódnak a ló szimbolikájához

Gyorsasága miatt a négy égtáj szelét is kifejezi.

A pszichoanalízisben a tudattalan, a nem emberi pszichikum, a vágy, az idő kifejezője. A fehér ló az ellenőrzött ösztönök állata.

 

SZÍNEK SZIMBÓLUMA:

Fehér:

Jelképezi az ártatlanság eszményét. A női nem, és a Hold ősi szimbóluma. A lecsendesült,

indulatokból mentes, szemlélődő elme színe.

A fehér a tűzkeresztség, melyből kibontakozva és újjászületve az Egó utat talál a lélek archetípusához. Ezzel az élménnyel az Egó tudatára ébred személyiségen túli, örökérvényű, halhatatlan oldalának A személyiségen túli dimenzió az inspiráció, az egészség és a megvilágosodás forrása.

Kék:

A kék színhez ezért társíthatjuk a vallási érzéseket, és a világon mindenütt megtalálhatók vallási képeken. Az Ég isteneinek kék a színe. A korai keresztények szintén Isten szimbólumának választották. A mai keresztény hagyomány a kéket már az anya archetípusával (Mária) és a nőiséggel kapcsolja össze. (anyaméh, magzatvíz). A kék az emberi léptéken túli valóságra mutat, és az intuíciónkat azon dolgok hatalmas rendszere felé

irányítja. A kék a végtelenség, a levegő és tiszta égbolt színe. A kék szimbolizálja azt a lelki állapotot, melyben túllépünk a szenvedély kavargásán, és csak a tudat tiszta, mozdulatlan

ragyogása marad. Kék a tiszta szándék színe is, ami eljuttatja az embert a belső teljességbe.

A víz szimbólumaként tisztító, tápláló és hűtő. Átalakítja az anyagot. A vízbemerítés vagy keresztelő szertartás emlékeztető a szimbolikus halálra és újjászületésre.

Rózsaszín:

A hús, a test színe. A fehér és a vörös keveréke. Az energia és a szellem keveredése a gyermeki ártatlanságra utal. Hagyományosan az érzékenység, az érzelmek és a fiatalság társul a jelentéséhez. A rózsaszín túlsúlyba kerülése a sebezhetőség, a kiszolgáltatottságtól való félelem és a törődés vágyának beismerése. A házasság beteljesülését a piros és a fehér keveredése jelzi, amelyből létrejön a rózsaszín.

Szürke:

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy éppen nem próbáljuk-e elnyomni érzéseinket egy félrevezető lelkiismeret-furdalás miatt

 

Kép: KeDo

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap78
Tegnap117
Összesen936467
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Vendég (hosting)
Álmaitok üzenete itt: Cikk
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Feloldott pecsét itt: Cikk
Vendég (hosting)
Pecsét a karodon itt: Cikk