Szeretet 11. 07. 22.

Szia többször olvastam már ezt az oldalt,s gondoltam,hogy irok.Nem is tudom,hogy hol kezdjem,több problémát is jo lenne megoldani vagy utmutatást kapni legalább,de egyenlöre csak most egyet...Összel úgy néz ki,hogy fösulira fogok járni vagyis beadtam a papirt és felvettek....problemám az,hogy nem anyanyelvemen fogom tanulni mert szomszéd országban lakom és ez szlovák nyelven fog történni.....keveset beszélek szlovákul,nehezebb lesz.Minden jel arra mutat,hogy csináljam kell fejlödnöm is csak hát ott az a hát......félelem,önsajnálat stb.S tudod az van,hogy én nagyon hivö vagyok és hiszek is benne,hogy megfogom tudni csinálni,segitenek majd a fentiek akarom is ,de mégis az ismeretlenbe menni nehéz...hozzá kell tennem,hogy az állásom függ ettöl ,mert ha nem kezdem el akkor....meg ha nem csinálom meg akkor a munkámnak annyi ,mert ez ezt igényli.....magam se tudom milyen segitséget kérjek...utmutatast vagy hogy megtudom-e csináni képes leszek –e rá,valamilyen segitséget szeretnék köszönöm elöre is tisztelettel

....Szeretet

 

Ara

 

Szia Szeretet :)

Félsz az újtól, mert ismeretlen. Megértelek, nem vagy könnyű helyzetben, én is átéltem hasonlót. De minden nehéz helyzet könnyűvé válhat, ha másképpen tekintünk rá. Kiemelek néhány részletet a leveledből, és mutatok ezekről egy másik perspektívát neked.

"én nagyon hivö vagyok" - ha hívő vagy, az akkor hasznos, ha erőt ad neked.

"és hiszek is benne,hogy megfogom tudni csinálni" - a hit nem ugyanaz, mint a bizalom, és különösen, mint a bizonyosság. Mégpedig nem másban, nem a segítőkben, hanem: önmagadban. Ha csak hiszel, akkor még nem bízol, bizonytalan vagy. Érzed a különbséget? Önmagadban bízz, hogy végre tudod hajtani, amit felvállaltál.

"segitenek majd a fentiek" - segítség NÉLKÜL is végre tudod hajtani. Az ő segítségük többnyire azt jelenti, hogy támogatnak, jeleket adnak, amik, ha megfelelően értelmezed, segítséget nyújthatnak a további utadhoz - de semmit sem végeznek el helyetted. Itt a fizikai világban neked kell választanod és cselekedned, és nem fognak megakadályozni az úgynevezett "rossz" választásaidban sem. Ezért ne arra számíts, hogy majd az ő segítségükkel fogsz keresztüljutni az akadályokon, hanem nézz magadba, és magadban keresd meg azt az erőt és elhatározást, hogy meg tudod oldani a felmerülő problémákat. És akkor melléd állnak a segítők is, és akár csodának is minősíthető "véletleneket", lehetőségeket ajánlanak fel neked.

"akarom is ,de mégis az ismeretlenbe menni nehéz..." - nem kell akarnod. Az akarással akadályokat emelsz magad elé. Sőt azzal is, hogy az ismeretlenséget megcímkézed nehéznek. Miért  lenne nehéz? Olyan lesz, amilyennek te megteremted. Nézhetsz bizakodva is az ismeretlenbe, hiszen az a tudást, az anyagi biztonságot és az álláshelyed biztonságát fogja jelenteni.

"hozzá kell tennem,hogy az állásom függ ettöl ,mert ha nem kezdem el akkor....meg ha nem csinálom meg akkor a munkámnak annyi ,mert ez ezt igényli....." - ezeket a gondolatokat nevezem én félelemgenerátornak. Mi lenne, ha megfordítanád ezt a gondolatsort, pont az ellenkező irányba? És akkor az energiája is ellenkező lesz. Nagyjából így gondolom: "az állásomban is segítséget kapok ettől a főiskolától, mert ha elkezdem, akkor előreléptetésre számíthatok, a fizetésem is emelkedni fog.... ha megcsinálom, akkor a munkámat sokoldalúbban fogom tudni végezni, és remekül fel fogom tudni használni azt a tudást, amit a főiskolán kapok, mert ez ezt igényli....."

A választott neved is a félelemre utal. Azért választottad éppen a Szeretet nevet, mert ez az, amit nem tudsz megélni a maga teljességében a benned lakó félelem miatt. Oshót nem nagyon kedvelem, de van néhány megfontolásra érdemes gondolata, pl. ez: "Soha ne feledd, a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, ahogy az emberek gondolják, hanem a félelem. A gyűlölet is szeretet, csak épp fejtetőre van állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem. A szerelemben kitágulsz - a félelemben összezsugorodsz. A félelemben bezárulsz - szerelemben kitárulsz. Ha félsz, kételkedsz; ha szeretsz, akkor bízol. A félelemben magányos vagy, a szerelemben viszont te eltűnsz, ezért a magányosság kérdése fel sem merül."

 

Kép: KeDo

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap14
Tegnap202
Összesen609853
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk