Fejfájás gyógyítása meditációban (a meditáció szövege)

Ez egy gyakorlati meditáció. Akkor végzem, ha fáj a fejem. Segítségével gyógyszer nélkül pillanatok alatt megszüntethető a fejfájás.

Elhelyezkedem, ha lehetséges, akkor ülő helyzetben, hogy a gravitáció ereje is hozzájárulhasson a gyógyulási folyamathoz.

Előbb néhány egyszerű, könnyű, lassú mozdulatot végzek, hogy a vállövem kilazuljon, és a vérkeringés megélénküljön. Az ujjaimat a vállamra helyezem, és a könyökömmel jó nagy köröket rajzolok a levegőbe hátrafelé, 1, 2, 3, 4. Könyökkörzés előre, 1, 2, 3, 4. Az ujjaimat összekulcsolom a tarkómon, és így ülő helyzetben törzsfordítást végzek, balra kettőt, jobbra kettőt. Balra kettőt, jobbra kettőt. Leteszem a kezemet a combomra, tenyérrel lefelé, és fejkörzést végzek balra: 1, 2, 3, 4, majd jobbra: 1, 2, 3, 4.

Függőleges gerinccel ülök, kényelmesen elhelyezkedem. Egyenesen előrenézek, hogy a fejemet a gerincoszlop tartsa. Majd behunyom a szememet, hogy befelé tudjak figyelni.

Meghatározom a fájdalom helyét a fejemben. Hol érzem a fájdalmat? A homlokomnál, a fejtetőn, vagy a tarkón? Jobb vagy bal oldalt? Meghatározom, hogy a fejbőr alatt mennyivel érzem a fájdalmat, és körülhatárolom a területét.

Itt fáj a fejem, ezen a helyen. Mindig az ellenállás fáj, a gát, a blokk, amit én magam teremtek a természetes folyamatok útjába. Most elképzelem, hogy a fejem egy tartály, és a fájdalom egy folyadék benne. A folyadék alatt, a fájdalom legmélyebb pontján elképzelek egy olyan dugót, mint amilyen a kádban van. Megfogom a dugót és kihúzom.

A fájdalom, mint egy folyadék, akadálytalanul elindul lefelé, folyik, áramlik. Megengedem, hogy lefolyjon a fejemből. Elképzelek egy függőleges csövet, ami a testemben a gerincoszlop előtt helyezkedik el, és amin lefolyhat a fájdalom. Ami fontos: a megengedés és a lefelé irányuló mozgás. A gyökércsakrámon, ami a gerinc legvége alatt, a gáton helyezkedik el, és lefelé irányul, kiengedem a fájdalmat, ami ekkor már nem is fájdalom, csak egy elhasznált energia. Láthatom is, milyen, amikor kifolyt a testemből. Átadom a Földanyának, hiszen ez salakanyag, amit a föld fel tud dolgozni. Ha szükséges, még további adag fájdalmat engedek le a fejemből, lefelé, mindig lefelé. Addig folytatom, amíg az összes fájdalomenergia le nem folyik a fejemből. Néhány mély lélegzetet veszek, és lassan kifújom. Addig folytatom, amíg kijelenthetem: megszűnt a fejfájás.

Ilyenkor elég sok energia kifolyik a testemből lefelé, ezért, ha szükségesnek érzem, megerősítem az energiarendszeremet egy energetizáló gyakorlattal. Ez el is hagyható.

Kiegyensúlyozom magam, az energiáimat. Eltölt a lelki béke. Békességben vagyok. Harmóniában vagyok. Egyensúlyban vagyok. Rendben vagyok.

 

A meditációról készült videót ITT hallgathatod meg.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap163
Tegnap203
Összesen645586
Indult 2013.07.01. CoalaWeb