Meditáció pránalégzéssel

Saját tapasztalat következik.
 
Nekem nagyon bevált a pránalégzés, este mindig végzem, reggel pedig akkor, ha nem kell korán kelni. A technika leírásához ismerni kell a csakrák helyét, legalább a korona- és gyökércsakrát. Ezt a két energiaközpontunkat egy cső köti össze, nagyjából olyan átmérőjű, mint a porszívó csöve. Végighalad fentről a fejen és a nyakon keresztül, a gerinc előtt, ki a gyökércsakrán. Az összes többi csakra is belecsatlakozik. Az energia - jó esetben - minden irányba képes áramlani benne, ám a legtöbb embernél torzulások, torlaszok, blokkok képződnek a negatív érzelmek és gondolatok következtében. 
 
Érdemes ezeket a blokkokat feloldani, hogy könnyedén tudjon áramlani az energia, és ez által mi is tudjunk áramlani az élettel. Erre nagyon alkalmas a pránalégzés. Így végezhető: belégzéskor beszívom az energiát a koronacsakrán a szívig, kilégzéskor leengedem a gyökércsakrán. Csak ennyi, de tetszés szerint ismételhető bármeddig, vagy addig, amíg valami változást nem tapasztalunk.
 
Az energia áramlását fizikailag a testben érezni lehet. Nem elképzelem, nem kitalálom, és nem is akarom érezni. Hanem MEGENGEDEM MAGAMNAK, HOGY MEGÉREZZEM. Némi gyakorlás után (ami egyénileg lehet több vagy kevesebb) egy testi érzetet fogok tapasztalni, ami nagyon kellemes, ellazít, feltölt és megnyugtat. 
 
Valamennyi gyakorlás után lehet variálni a többi csakra bevonásával. Én mindig teljes pránalégzéssel kezdem, azzal, amit az imént leírtam, aztán lehet pl. a gyökércsakrán beszívni és a koronacsakrán kiengedni az energiát, tehát éppen ellenkező irányba. Vagy koronacsakrán beszívni, és köldökcsakrán kiengedni. Vagy szívcsakrán beszívni, és lefelé-felfelé egyszerre kiengedni. Mindegyik irány másra jó, másra hat. 
 
Az is nagyon hatékonyan beindíthatja a csakrákat, ha sorba vesszük őket: első néhány (3, 5 vagy 7) légzés gyökércsakrán be, koronán ki, majd a 2. 3. 4. 5. ás 6. csakránál a csakra elülső oldalán be, a hátsón ki, zárásként pedig koronán be, gyökéren ki. 
 
Az eredmény: feltöltődés, este nyugodt elalvás, reggel energiával teli felkelés. Gyakran tapasztalok ASMR hatást is. Ez egy energiahullám, ami nagyon kellemes testi és lelki érzéssel jár (ITT írtam róla: Mi az ASMR?).
 
Próbáld ki, érdemes. Aztán számolj be a tapasztalataidról (például a Facebookon a meditációs csoportban, ITT).
 
Ara Rauch
 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.
Kapcsolódó cikkek x

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Ara Rauch oldala

Vihetsz és megoszthatsz tartalmakat az oldalról, az eredeti forrás feltüntetésével.

Az oldalon minden tartalom szabadon elérhető regisztráció nélkül is. Ha hozzá szeretnél szólni a cikkekhez, azt regisztrálva és belépve teheted meg. Ha pedig értesítést kérsz a frissítésekről és programokról, akkor arra kérlek, hogy iratkozz fel a hírlevélre.
A honlap folyamatosan frissül.
ÉREZD JÓL MAGAD!

 

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap42
Tegnap150
Összesen849158
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Vendég (hosting)
Álmaitok üzenete itt: Cikk
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Feloldott pecsét itt: Cikk
Vendég (hosting)
Pecsét a karodon itt: Cikk