Hogyan készülnek a meditációink?

Eddig négy olyan zenés, vezetett meditációt készítettünk Láng Szilárddal közösen, amelyek elérhetők a youtube-on és a honlapomon. Szilárd írja a zenét, én a szöveget. 

Az első közös munkánk az Én vagyok volt. Úgy született, hogy először is megállapítottam: azokat a vezetett meditációkat, amiket ismerek, nem szeretem hallgatni, többnyire csak éppen belefülelek, és máris kijelenthetem: ez nem az, amire vágyom. Viszont én magamban gyakran meditálok, különböző témákat dolgozok fel egy-egy meditációmban, és azt gondoltam, ezeket érdemes lenne összefoglalni és közzétenni. Zenével együtt képzeltem el a születendő meditációt, de ehhez szükségem volt egy olyan zenére, ami alátámasztja a tartalmat. Az eszembe se jutott, hogy egy meglévő zenét használjak fel, mindenképpen olyat szerettem volna, ami együtt készül a szöveges résszel. 

Régebbről ismertem Szilárdot, és azokat a zenéit, amik akkoriban elérhetők voltak a youtube-on (youtube csatornája ITT található). Megkérdeztem tehát, van-e kedve velem együtt dolgozni. Szerencsére volt, így hát elküldtem neki az elkészített szöveget, majd türelmesen vártam. Nem volt semmilyen elvárásom, hogy ilyen vagy olyan legyen a zene - Szilárdot ismerve tudtam, hogy olyan lesz, amilyennek lennie kell. S amikor pár hét múlva elküldte a kész zenét, magamra csuktam az ajtót és meghallgattam - azt mondtam: EZ AZ. Borzongás borzongás után futott végig rajtam, olyan gyönyörű és felemelő volt. Nem csak egyszerű „zene” volt, hanem kifejező és találó, erőt sugárzó és rendkívüli: pontosan az, ami a tartalmat zenei nyelven fejezte ki. 

Ekkor bemértem ütemre és másodpercre a szöveget, hogy lehetőleg egy egységnyi szövegrészt egy zenei egység alatt mondjak el, és a zenei váltásoknál a szöveg is váltson. Majd elutaztam Szilárdékhoz, aki a feleségével ekkor Esztergomban lakott, és az ő mikrofonjával és felszerelésével rámondtam a zenére a szöveget. Utána Szilárd összerakta a videót, az én előzőleg válogatott képeimmel, felírta rá a szövegeket, és mehetett is a youtube-ra. 

A második közös meditációnk, a Fejfájás gyógyítása ugyanígy készült. A következőnél, az Energiamasszázsnál viszont már két jelentős változtatás történt. Az egyik, hogy találtam egy hangmérnököt, akinek a stúdiójában komolyabb technikával minőségibb hangfelvételt tudtunk készíteni, a másik, hogy megkaptuk azt az információt, hogy mi a különbség a 440 és a 432 Hz-es zene között, meg  is tapasztaltuk a közöttük lévő energetikai különbözőséget, és ettől kezdve Szilárd minden zenéjét átkonvertálta erre a hangnemre. Az Érzelmek áramlása is ilyen módon született. 

Vannak még további terveink is. Van néhány téma, ami érdekel, és kidolgozásra érdemesnek találom. Aki volt már théta-elfogadás-egyensúly tanfolyamomon, az tudhatja, hogy meg szoktam kérdezni az utolsó napon, mit szeretne a csoport, mi legyen a meditáció témája; és bármi lehet az ellenállás elengedésétől kezdve a félelemmel való szembenézésen át az önbecsülésig. Ilyenkor összehangolom magam a csoport pillanatnyi állapotával, és azt mondom, ami jön. Szoktam időnként csoportos meditációkat is tartani, különféle témákban - főleg Egerben, mivel itt élek, ezért itt a legkönnyebb megszervezni. 

Ha viszont olyan meditációt szeretnék, ami bárki által elérhető a youtube-on, akkor megírom, és megbeszélem Szilárddal a részleteket. Reméljük, lesz még ilyen több is.

 

Ara Rauch

 

Kép: KeDO mandalaterve, amelyet én színeztem ki :)

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Bejelentkezés

Ara Rauch oldala

Vihetsz és megoszthatsz tartalmakat az oldalról, az eredeti forrás feltüntetésével.

Az oldalon minden tartalom szabadon elérhető regisztráció nélkül is. Ha hozzá szeretnél szólni a cikkekhez, azt regisztrálva és belépve teheted meg. Ha pedig értesítést kérsz a frissítésekről és programokról, akkor arra kérlek, hogy iratkozz fel a hírlevélre.
A honlap folyamatosan frissül.
ÉREZD JÓL MAGAD!

 

Hírlevél

Ha fel szeretne iratkozni a hírlevelemre, küldjön egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap60
Tegnap153
Összesen589740
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk