Alapozás 1.

Többen kérdezték tőlem, hogyan lehet „megtanulni” a nayut, hogyan működik a gyakorlatban. Hogy mi is ez, a "Mi a nayu?" menüben olvashatsz róla. Összeállítottam egy gyakorlatsort, ami az alapoktól kezdve végigvisz egy kibontakozási folyamaton, és tudatosan alkalmazva bárki teljesebbé teheti vele az életét. A legtöbb embernek vannak megérzései, intuíciói, de ezeket nem tartja lényegesnek, „nem hisz bennük” (amúgy nincs szükség hitre, hanem nyitottságra és tapasztalásra van szükség), így az az ajándék, amit általuk kaphatna, elszáll a semmibe. Ha ezeket a bizonytalan, misztikus sejtéseket kibontjuk a ködből, és tiszta, éles fényben rájuk nézve konkretizáljuk, akkor a tudatosságunkat kiterjesztjük egy olyan területre, ahonnan olyan segítséget kaphatunk a mindennapokban, mint semmi mástól. Amit leírok, az nagyrészt Adamus Saint Germain tanításain alapszik, ő volt az, akinek nagyon sokat köszönhetek, aki „eszembe juttatta”, hogy én ezt a képességemet tudom használni, és aki biztatott, hogy dolgozzak sokat ezzel, és adjam át másoknak is, amit sikerült elsajátítanom.

Az első gyakorlatsorok erősen hasonlítani fognak az agykontroll esettanulmányainál használt feladatokra. Aki végzett agykontrollt, az tudja, miről van szó. A nayu egy olyan képességünk, amit többféle módszerrel is fel lehet ébreszteni. Ami a különbség: az agykontrollnál az illető megkérdezése, beleegyezése nélkül arra biztatnak, hogy avatkozzunk be, gyógyítsunk. De amire az illető nem kész, azt hiába próbáljuk ráerőltetni. Ha neki a betegséget kell megélnie, akkor a beavatkozással egy olyan folyamatba rángatnánk bele, amire nincs felkészülve. Ha viszont fel van rá készülve, akkor ő saját maga meg fogja gyógyítani magát, és ehhez lehet neki útmutatást adni, például azáltal, hogy segítünk neki a saját felismeréseire rábukkanni.

A módszer milyensége nem annyira lényeges, inkább az, hogy melyik gyakorlat mennyire használható pont a te konkrét esetedben. Ezért ne is tekintsetek úgy ezekre a gyakorlatokra, mint valami rögzített tudományos tételre, amitől nem lehet eltérni, mert úgy van leírva, és kész. Inkább vegyétek úgy, mint egy iránymutatást, ami jelzőtáblaként működik: így is lehet. Örülnék, ha mindenki megtalálná a saját útját, a saját módszerét, hiszen mutathatok én bármit, az neked egy kívülről bevitt információ lesz, és csak akkor tudod a magadévá tenni, ha harmonizál a te saját igényeddel, és hozzáteszed azt, ami belőled fakad.

 

 

Share
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Bejelentkezés

Hírlevél

Ha fel szeretne iratkozni a hírlevelemre, küldjön egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap274
Tegnap361
Összesen548884
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk