Élmény, beszámoló és képek

A horvátországi Brac szigeten, Sutivan faluban szerveztük meg a théta-elfogadás-egyensúly tábort

2016. június 18-25-ig, egy hétig tartott.

Utazás: két kisbusszal történt, ezt jövőre okosabban vagy előrelátóbban kell majd szervezni, mert voltak "gubancok" menet közben. 
Szállás: tiszta, minden évben újra felújított, kényelmes, 2x2 ágyas és kétágyas apartmanok, szépséges kilátással a tengerre. Óriási, minden reggel feltakarított terasz, több árnyékos ülő- és pihenőhellyel, itt tartottuk a foglalkozásokat, és itt voltak az étkezések is.

Étkezés: napi háromszori teljes ellátás, indiai vegetáriánus konyha, minden nap más ételek, izgalmas új ízek. Én voltam az egyetlen vega a csapatban, és mondták is a többiek, hogy lemennek majd egy étterembe a faluba, hogy kissé megpúpozzák a vacsorát egy nagy adag sült hússal, de erre végül csak egyetlen résztvevőnk szánta rá magát, ő sem hússal pótolta ki az étrendet, hanem kalamárival (rántott tintahalkarikák), ami az ő kedvenc mediterrán csemegéje. De egyik étkezéstől a másikig nem lettünk éhesek, és mondhatom, hogy mindenkinek ízlett szinte minden, olyan hozzáértéssel állította össze a fogásokat Dharmista Dasi és Edit, két főszakácsunk. Volt, aki azt mondta, ezután jobban odafigyel az étkezésre, úgyhogy máris megérte az ismeretlen étrend megkóstolása.
Környék: mesés. 150 méter séta elég volt a kristálytiszta, azúrkék Adriáig, amit fürdőruhában is megtehettünk, és a parton tíz méterenként másfajta partszakasz következett, sekély öblök, mélyebb öblök - válogathattunk. Leanderek, bougainvilleák, trombitafolyondárok, hatalmas pálmafák sorai között sétálhattunk.
Társaság: kitűnő csapat érlelődött össze, barátságok alakultak ki, és a visszajelzések azt mutatják, hogy mindenki jól érezte magát.

Kirándulás: tettünk egy túrát a sziget kolostorához, és a legmagasabb csúcshoz. Vadregényes tájakat jártunk be.
Tanfolyam: napi kétszer másfél-két óra, délelőtt és este, az esti foglalkozás végén tartottunk egy meditációt is, minden nap más témában. Értették, érezték, tudták a résztvevők, miről beszélünk. Kérdeztek, beszélgettünk, sokat nevettünk.
Egyéni terápia: mindenki kapott egy személyre szóló kezelést, a théta-elfogadás-egyensúly módszert illóolaj-terápiával kiegészítve.
Élmények: címszavakban, és most csak a sajátjaimról számolok be: a hely kényelme, nyugalma, elégedett fáradtság a foglalkozások után; a sziget szépsége, az ennivalók különleges ízei, a tenger simogatása és ringatása; a csoport fokozatos összehangolódása, összetartása, értő figyelme, szeretetteli egymás felé jelzései; a felemelő öröm, amikor valaki eljutott a felismerésig, hogy egy negatív élményt hogyan tud elfogadni; és a tábor egy hete alatt, meg azóta is érkező visszajelzések, hogy igen, jó volt, szép volt, jövünk jövőre is.
 
NAGYON JÓ VOLT VELETEK LENNI, ÉLETEM EGYIK LEGSZEBB EMLÉKE MARAD!
 
Ara
 
 
 

 

Share
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Bejelentkezés

Hírlevél

Ha fel szeretne iratkozni a hírlevelemre, küldjön egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap235
Tegnap361
Összesen548845
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk