Élmény, beszámoló és képek

A horvátországi Brac szigeten, Sutivan faluban szerveztük meg a théta-elfogadás-egyensúly tábort

2016. június 18-25-ig, egy hétig tartott.

Utazás: két kisbusszal történt, ezt jövőre okosabban vagy előrelátóbban kell majd szervezni, mert voltak "gubancok" menet közben. 
Szállás: tiszta, minden évben újra felújított, kényelmes, 2x2 ágyas és kétágyas apartmanok, szépséges kilátással a tengerre. Óriási, minden reggel feltakarított terasz, több árnyékos ülő- és pihenőhellyel, itt tartottuk a foglalkozásokat, és itt voltak az étkezések is.

Étkezés: napi háromszori teljes ellátás, indiai vegetáriánus konyha, minden nap más ételek, izgalmas új ízek. Én voltam az egyetlen vega a csapatban, és mondták is a többiek, hogy lemennek majd egy étterembe a faluba, hogy kissé megpúpozzák a vacsorát egy nagy adag sült hússal, de erre végül csak egyetlen résztvevőnk szánta rá magát, ő sem hússal pótolta ki az étrendet, hanem kalamárival (rántott tintahalkarikák), ami az ő kedvenc mediterrán csemegéje. De egyik étkezéstől a másikig nem lettünk éhesek, és mondhatom, hogy mindenkinek ízlett szinte minden, olyan hozzáértéssel állította össze a fogásokat Dharmista Dasi és Edit, két főszakácsunk. Volt, aki azt mondta, ezután jobban odafigyel az étkezésre, úgyhogy máris megérte az ismeretlen étrend megkóstolása.
Környék: mesés. 150 méter séta elég volt a kristálytiszta, azúrkék Adriáig, amit fürdőruhában is megtehettünk, és a parton tíz méterenként másfajta partszakasz következett, sekély öblök, mélyebb öblök - válogathattunk. Leanderek, bougainvilleák, trombitafolyondárok, hatalmas pálmafák sorai között sétálhattunk.
Társaság: kitűnő csapat érlelődött össze, barátságok alakultak ki, és a visszajelzések azt mutatják, hogy mindenki jól érezte magát.

Kirándulás: tettünk egy túrát a sziget kolostorához, és a legmagasabb csúcshoz. Vadregényes tájakat jártunk be.
Tanfolyam: napi kétszer másfél-két óra, délelőtt és este, az esti foglalkozás végén tartottunk egy meditációt is, minden nap más témában. Értették, érezték, tudták a résztvevők, miről beszélünk. Kérdeztek, beszélgettünk, sokat nevettünk.
Egyéni terápia: mindenki kapott egy személyre szóló kezelést, a théta-elfogadás-egyensúly módszert illóolaj-terápiával kiegészítve.
Élmények: címszavakban, és most csak a sajátjaimról számolok be: a hely kényelme, nyugalma, elégedett fáradtság a foglalkozások után; a sziget szépsége, az ennivalók különleges ízei, a tenger simogatása és ringatása; a csoport fokozatos összehangolódása, összetartása, értő figyelme, szeretetteli egymás felé jelzései; a felemelő öröm, amikor valaki eljutott a felismerésig, hogy egy negatív élményt hogyan tud elfogadni; és a tábor egy hete alatt, meg azóta is érkező visszajelzések, hogy igen, jó volt, szép volt, jövünk jövőre is.
 
NAGYON JÓ VOLT VELETEK LENNI, ÉLETEM EGYIK LEGSZEBB EMLÉKE MARAD!
 
Ara
 
 
 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.
Powered by Komento