Műhelytitkok

Szokták kérdezni tőlem, mi zajlik az író műhelyében, mit írok éppen, hol tartok vele, és egyáltalán, hogyan zajlik a folyamat. Most rászántam magam, hogy válaszolok, hát tessék:

a Pecsét regénysorozat, amelynek eddig két kötete jelent meg, trilógiává bővül. A Pecsét a karodon és A pecsét lenyomata után, ha minden jól megy, 2017. Könyvhetére megjelenhet a 3. rész (a címe még titkos!). Még messze van a kézbe fogható állapottól, de most kezdem igazán élvezni, mert eddig a zűröket kavartam, mindenféle csúf jelenetbe vittem a szereplőimet, de a végére kisimogatom a sztorit, hogy még egy-két csavar után a végkifejlet célegyenesébe juttassam őket. Hogy ez happy end lesz-e? Elválik.

A könyv története meglehetősen kalandos.

Mire A pecsét lenyomata megjelent, már tekintélyes részt megírtam a harmadik kötetből, és tervezgettem, hogy akár a következő évben nyomtatásba is kerülhet. De a sors közbeszólt: tönkrement a számítógépem, történt egy nagy winchesterkatasztrófa, aminek következtében törlődött minden, amit addig írtam, elveszett a teljes írói munkásságom. Mondhatnád, hogy miért nem mentettem el máshová – nem tettem meg, ezen már nincs mit agyalni. Persze, most már okosabb vagyok: időnként elmentem a készülő kéziratokat a Google Drive-ra. De akkor emiatt a veszteség miatt úgy elenyészett az érdeklődésem a regényírás iránt, hogy évekig fel se merült bennem. Írtam én minden mást, csak regényt nem.

Az elveszett kézirat vagy két éve előkerült, igencsak kacskaringós úton. Egy szép napon elromlott a lányom számítógépe, és a garázsba kiselejtezett ócska gépek közül behozott egyet magának, hogy mégis tudjon valamin netezni. Ezt a gépet régebben a férjem vitte magával sakkversenyekre, és ezen végezte a párosítást meg egyebeket, aztán vett egy laptopot, és nyugdíjba helyezte a régi gépet. Gyakran elkísérem őt sakkversenyre, volt, hogy egész nap ott időztem vele (I. osztályú sakkbírói végzettségem is van, amit akkoriban szereztem) és erre a gépre feltettem a regényemet, hogy a sakkverseny csöndességében tudjak rajta dolgozni. Aztán azon mód meg is feledkeztem róla, különösen, amikor a gép kikerült a garázsba. A lányom pedig, amikor bekapcsolta, egyszer csak megszólalt (a hangjába tuningolt feszültséget képzeld hozzá): anya, gyere, de azonnal! És ott volt az elveszett regény, végigolvastam, tetszett, és azt gondoltam, jól van, akkor folytatom. A folytatást azzal kezdtem, hogy nagyjából a felét kihúztam, de a megmaradt alappal már lehetett kezdeni valamit. Döcögősen indult, de most a nyáron belelendültem, és most (2016. decemberében) a vége felé tartok.

Ez a regény öt, egymástól jól elkülöníthető részből áll. Az 1., 3. és 5. rész a mai történet folytatása: követjük Réka és Patrick sorsát, ami az első könyvben indult, de itt már a házasságuk sűrűjében tartunk. Aki szeretné elolvasni a sorozat harmadik kötetét, de még nem olvasta az előzőeket, annak szerintem érdemes lesz beszereznie az első kettőt. Ugyanis a három könyv nem a most divatos trendet követi, nem lazán kapcsolódó, de egymástól független epizódokból áll, hanem szorosan összefüggnek. Az előzményekben megpendített konfliktusok itt kifejtésre kerülnek, a sorok között feltett kérdésekre választ kaphatsz. Néhány titokra fény derül, amikről talán az első két könyvben nem is sejtetted, milyen mélyre vezetnek a szálak. Azok az apró jelek, amik nem tűntek lényegesnek a történet sodrásában, most jelentőséget kapnak. Összefüggések, indítóokok világosodhatnak meg a figyelmes olvasó előtt.

A 2. és 4. részről még nem beszéltem, amely egy XVII. századi történet, Franciaországban játszódik a harmincéves háború idején. Hogy ékelődik ez a mai eseménysorba? Milyen kapcsolat van a középkori szereplők és a maiak között? Hogyan függ össze a régmúltban élt szereplők és a jelenkoriak sorsa?

A regényből kiderül. :)

 

Itt találod az eddig megjelent köteteket: http://ararauch.hu/index.php/programok-konyvek/33-megjelent-konyveim

 

Ara Rauch

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap155
Tegnap110
Összesen929380
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Vendég (hosting)
Álmaitok üzenete itt: Cikk
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Feloldott pecsét itt: Cikk
Vendég (hosting)
Pecsét a karodon itt: Cikk