Megjelent könyveim

 

 

Kezdőlap

A tudatalatti mélye

Miért nem működik a vonzás törvénye számos ember életében? Miért nem működik az agykontroll? Miért nem működik a pozitív gondolkodás? Mert ezek kihagynak egy nagyon fontos lépést: a tudatalattiban megbúvó negatív hitrendszerek, önkorlátozó gondolatok felderítését.

Ha a tudósok valamit ki akarnak számolni, meg akarnak mérni, remek módszereket tudnak kitalálni. Kiszámolták tehát, hogy amit „tudunk” magunkról, amit gondolunk magunkról, amit hiszünk magunkról, hogy „én ez vagyok”, „én ilyen vagyok” – csak a felszín, a valós személyiségünknek csak 5-12 %-a. Tehát akarhatunk bármit, elhatározhatunk bármit, bevonzhatunk bármit – a tudatos szándékunk csak 5-12 %-ban teremti meg a valóságunkat. Ami túlnyomórészt irányítja a cselekedeteinket, gondolatainkat, az a tudatalatti, ami a személyiségünk 88-95 %-át képezi. És minthogy mindez a tudat alatt lapul, nincs róla tudomásunk, ergo fogalmunk sincs, miért tesszük azt, amit igazából nem is akarunk. Nem tudjuk, miért reagálunk félelemmel, megalkuvással vagy épp dühvel valamilyen eseményre. Így szoktuk – de miért? Miért ismétlődnek a hasonló kellemetlen, félelmetes vagy fájdalmas helyzetek az életünkben, szinte ugyanolyan séma szerint?

Miért is?

Don Miguel Ruiz: A négy egyezség c. könyvében azt írja, hogy a modern ember hiedelmeinek 95%-a hazugság. Ezeket a hiedelmeket automatikusan, főleg utánzás révén vesszük át az idősebb generációktól. Ezenkívül ha egy problémát nem tudunk feldolgozni, megemészteni 24 órán belül, és nem tudjuk elengedni, akkor az elmerül a tudatalattiban. A tudatalatti nem ítélkezik, nem mondja meg, hogy a feldolgozatlan probléma rossz vagy jó, hanem csak befogadja és elraktározza azt, majd a legközelebbi hasonló helyzetnél előhúzza a már egyszer „bevált” megoldást, így ez által, a megszokás, a sémák alapján biztonságban tart bennünket.

Mit rejt a tudatalatti?

Gondolkodási, cselekvési, viselkedési, érzelmi mintákat. Mintákat = nem valós, hanem belénk nevelt, belénk rögződött sémákat. Számítógépes nyelven: programokat. Ezek a programok határozzák meg az életünket, és nem a szándékaink vagy vágyaink, bármilyen nehéz vagy kellemetlen is ezt belátni. Biorobotok vagyunk, akiket olyan programok működtetnek, amikről nem is tudunk. Az a hatalmas mennyiségű gondolatminta, érzelmi minta, hitrendszer irányít bennünket, amit a tudatalattiban tárolunk. Én magam is döbbenettel fedeztem fel a Thetahealinggel való első találkozásaim alkalmával, milyen nem tudatos programok irányítanak az életem egyes területein, és a klienseim életében is ugyanezt látom. Azt képzeljük, hogy tudatosak vagyunk, miközben hagyjuk, hogy az életünket klisék által meghatározottan gyártsa le újra és újra egy automatikus futószalag. Szeretnénk megteremteni valamit az életünkben, pl. bőséget, lakást, munkát, igaz társat, és csodálkozunk, hogy nem sikerül. De miért nem? Mert a szándék, amivel elindítjuk a teremtést, csak a felszín. Alatta ott örvénylik a mélységes tudatalatti, amivel ténylegesen megteremtjük a valóságunkat.

Akkor reménytelen a helyzet, és nem tehetünk semmit? De igen. Van lehetőség ezeknek a láthatatlan, ám annál nagyobb erejű programoknak a beazonosítására és felderítésére. A tudatosítással egyszerűen kivesszük a hatalmat ezeknek az automatikus programoknak a kezéből, és átvesszük a sajátunkba. Hatalmat kapunk a saját életünk fölött.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Ara Rauch oldala

Vihetsz és megoszthatsz tartalmakat az oldalról, az eredeti forrás feltüntetésével.

Az oldalon minden tartalom szabadon elérhető regisztráció nélkül is. Ha hozzá szeretnél szólni a cikkekhez, azt regisztrálva és belépve teheted meg. Ha pedig értesítést kérsz a frissítésekről és programokról, akkor arra kérlek, hogy iratkozz fel a hírlevélre.
A honlap folyamatosan frissül.
ÉREZD JÓL MAGAD!

 

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap8
Tegnap202
Összesen609847
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Hát már neve is van? Már elég régóta felbukkant nálam ez az érzet. Elsősorban a tarkómban jelentkezi...
Mi az ASMR? itt: Cikk
Köszönöm, érdekesen hangzik, kipróbálom
Kedves Márk! Köszönöm, felderítetted a napomat. Van ötletem, hogy miért nem tudtad letenni a könyv...
Pecsét a karodon itt: Cikk
Kedves Ara Rauch! Tegnap kezdtem el olvasni a könyvét és most fejeztem be az első kötetet. Gondolko...
Pecsét a karodon itt: Cikk