A változókori hőhullámok enyhítése, megszüntetése

Azt hittem, engem kikerül. Én kis naiv.

Először úgy véltem, a nyári hőség miatt érzem, hogy időről időre elborít a forróság. Lehet, hogy ilyen is előfordult, úgyhogy hetekbe telt, mire leesett a tantusz: ez bizony az. Fel is háborodtam magamra. Nekem, hőhullámom!?!? És be kellett ismernem, és fejet kellett hajtanom: igen, nekem, hőhullámom.

Ha már így esett, úgy döntöttem, megismerem, és megkérdezem, mi az, amit mondani akar nekem. Milyen információt nyújt számomra? Elkezdtem megfigyelni. Hogyan is működik?

Egy teljesen váratlan pillanatban, amikor nem számítok rá, a forróság több hullámban végigvonul a teljesen tehetetlen testemen, és ahol elhalad, ott vékony filmrétegben kiver a víz. A sokadik hullám után verejtékben úszik az egész testem, de különösen az arcom.

Merre vonul a hullám? Van-e valami szokásos útvonala, vagy csak úgy irányítatlanul terjed? Megfigyeltem, hogy mindig lentről felfelé irányul. Előbb a lábszáramon, ott nem okoz erős tüneteket, majd a combomon, fel a törzsemen, és az arcomon hosszan elidőz. Nos, jó, ha a hullám erre halad, engedjük útjára.

Megengedtem a hőhullámnak, hogy végigvonuljon a testemen, mindig lentről felfelé, feloldottam az ellenállást, feloldottam az akadályokat, amiket az útjába tettem.

Így kidolgoztam egy légzéstechnikát, amely nekem EGY HÓNAP ALATT MEGSZÜNTETTE a hőhullámokat. 

Naponta kétszer javaslom végezni, reggel, mielőtt felkelnél, és este lefekvéskor, plusz minden alkalommal, amikor érkezik a hőhullám, én legalábbis így tettem. Egy alkalommal minimum három légzést javaslok, maximum pedig annyit, amennyit kellemesnek érzel, illetve amíg a hőhullám el nem múlik. Nekem a hét vagy öt légzés vált be, illetve egy idő után elég volt három.

 

A gyakorlat:

  1. Mély, elnyújtott, hosszú belégzés, amely alatt a talp közepén lévő talpcsakrákon felszívjuk az energiát, fel a lábszár, majd a comb belső energiacsatornáin (vagy a láb belsejében, a csontokkal párhuzamosan), a gát magasságában csatlakozik hozzá a gyökércsakra, és innen kezdve azon az energiacsatornán szívjuk fel az energiát, ami a gyökércsakrát a koronacsakrával köti össze, a gerinc előtt futva (kb. olyan az átmérője, mint a porszívó gégecsövéé). Egy belégzés alatt a talptól a szívig szívjuk fel az energiát. (Aki nem tudná: a gyökércsakra a nőknél a hüvely és a végbél között helyezkedik el, lefelé mutat, és a Földdel köt össze. A koronacsakra a fejtetőn található, felfelé irányul, és az éggel köt össze.)
  2. Elnyújtott kilégzés, amikor a szívtől felfelé engedjük az energiát az energiacsövön, fel a koronacsakráig, és ott ki a testből, felküldjük a magasba.
  3. Végig a légzés alatt elképzelünk egy legyezőt vagy bármilyen tárgyat, amivel a hőt tereljük a testen kívül felfelé, lehetőleg szinkronban azzal a szinttel, ahol a beszívott energia tart.

 

Mivel egyszerre több dologra kell figyelni, eleinte nem biztos, hogy könnyű a feladat. De megéri átgondolni: az első néhány alkalommal koncentrált figyelmet igénylő gyakorlat idővel könnyeddé és természetessé válik, és a segítségével megszabadulhatunk a kellemetlen megpróbáltatást jelentő hőhullámtól.

 

Nos, eddig tart maga a technika. Ám ha a teljes megoldást választod, és gyorsítani szeretnéd a megszabadulás folyamatát, nem árt belemélyedni, hogy valójában milyen tudati működés okozza a hőhullámot. Nagyon kevés nő él manapság, aki tisztán, szabadon és teljességében meg tudja élni a nőiségét, életének minden szakaszában. A Nő fejlődésének bármelyik fázisa sérülhet az élet konfliktusai során: a gyermeki, szűzi lány, az ifjú nő, az anya, az érett asszony vagy a matróna. Bármelyik részünk is szenved sérülést, annak következményei vannak a következő fázis vagy fázisok megélésében. Hogy éppen melyik terület az, ami traumát szenvedett, ez egyénileg különböző lehet.

A Földanya gigantikus anyai ereje segíthet abban, hogy begyógyuljanak a nőiségünkön esett sebek. Ezért végezzük úgy ezt a légzőgyakorlatot, hogy a talpunkon és a gyökércsakrán szívjuk fel az energiát: ez a Föld energiája, a Földanyáé, aki otthont és testet ad nekünk.

 

A technikát a gyakorlatban megtapasztalhatod és megtanulhatod a théta-elfogadás-egyensúly tanfolyamon. A módszer abban is támogat, hogy felderítsd és feldolgozhasd a nőiséged esetleges traumáit. A következő tanfolyam helye és ideje: http://ararauch.hu/index.php/programok-konyvek/programok

 

Ara Rauch

 

A cikk közlése után kaptam két észrevételt, ami szerint másnak nem lentről halad felfelé, hanem fentről lefelé a hőhullám, megint másnak pedig "egyszer jön, és a szívcsakránál kitör". Aki tehát azt figyeli meg, hogy nála más a hőhullám haladási útvonala, célszerű megfigyelni, hol van a kezdet, és hová érkezik meg, majd ezt az irányt megengedni a hőhullámnak, és a légzéstechnikával segíteni.

 

Ha szeretnéd megtanulni a légzéstechnikát, majd egy meditációban megteremteni a lehetőségét a nőiséged örömteli megélésének, itt lesz rá mód: http://ararauch.hu/index.php/programok-konyvek/programok

 

Ara

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.
Powered by Komento